Camilla Käll blir ansvarig för Young Professionals!

 

Portra ̈tt _Camilla _Ka ̈ll _Grundare _Blooc

 

 

Du ansvarar från och med 21 maj för sektionen Young professionals, kan du berätta mer om din bakgrund vad gäller utbildning och yrke och ditt engagemang i Samhällsbyggarna?

 

Först och främst vill jag tacka för det fina förtroendet! Jag tycker att det känns väldigt roligt att få ta över sektionen Young Professionells på Samhällsbyggarna eftersom jag brinner för att lyfta fram unga talanger i branschen. Jag har arbetat 10 år i branschen men är fortfarande ung i jämförelse med många andra och jag vet hur viktigt det är att få tidigt få förebilder och mentorer för att sedan kunna bygga sitt eget nätverk.

 

Jag kommer ursprungligen från Täby i Stockholm där jag växte upp. Ett av mina starkaste barndomsminnen är när vi flyttade in i ett nyproducerat radhus från JM. Kanske såddes ett frö till mitt idag brinnande intresse för bostäder och samhällsutveckling. Mellan 2006-2010 studerade jag på Civilekonomprogrammet på Stockholms Universitet och engagerade mig parallellt med att återlansera Marknadsakademien, som några år tidigare lagts ner. Under min studieperiod arbetade jag på marknadsavdelningen på Erik Olsson Fastighetsförmedling. 2011 grundade jag tillsammans med min kollega Stefan Gustavsson bostadsutvecklaren Blooc som byggt 13 bostadsområden med nyproducerade bostäder i Stockholm och Uppsala. Sedan årsskiftet har vi en ny delägare, Derome-gruppen som är en Sveriges största trä-industrier.

 

I min roll som Marknadschef på Blooc har jag haft en del kontakt med Samhällsbyggarna och följt organisationen på håll. Under våren 2018 lanserade vi Blooc Podcast, där vi bjudit in 10 starka kvinnor från fastighetsbranschen för att höra på deras erfarenheter, karriärstips och framtidsvisioner. Responsen har varit fantastisk och jag känner att jag vill bidra mer till att utveckla branschen genom inspiration och samverkan. På Blooc har vi alltid varit nära studenter och ny-examinerade, två av våra kollegor studerar fortfarande på KTH. Vi har också genomfört flera föreläsningar på skolor inom arkitektur, samhällsplanering och fastighet i Stockholm genom åren, de diskussioner och frågor som kommer efter är fantastiskt intressanta och lärorika.

 

Vad händer under hösten 2018 med Young professionals?

 

Först och främst måste vi samla ihop oss och sätta ihop det bästa teamet vi kan, av engagerade personer som vill driva dessa frågor tillsammans med oss. Jag tror mycket på samverkan, så att jag hoppas vi kan få en bra bredd bland de personer som vill engagera sig. Den röda tråden skall självklart vara att vi alla brinner för hur våra städer, byggnader och infrastruktur planeras och byggs. Det finns många sätt att påverka och vi får hitta det sätt som vi tror gör störst skillnad. Vår omvärld förändras snabbt och jag tror att det är viktigt att vi likt andra branscher ex. Tech-branschen börjar integrera alla unga mer i strategiska frågor. Vi kan inte längre endast arbeta mot långsiktiga tunga strategiska dokument utan för att nå framgång måste vi ha örat mot rälsen varje dag. Det är de nyexaminerade och unga i branschen som är vår framtid!

 

Välkommen Camilla! 

Vid frågor och vid intresse av att medverka i föreningen vänligen mejla Camilla på camilla@blooc.se

 

Publicerat: Måndag 21 Maj