8 snabba frågor med föregående års vinnare av bästa examensarbete - Hamza Harrami!

 

Ska ̈rmavbild 2018-05-25 Kl . 10.19.34

Hamza Harrami vann pris för bästa examensarbete år 2017 inom fastighetsekonomi med arbetet "Rent modelling of Swedish office markets - forecasting and rent effects". Ett år har gått och nu svarar han på åtta snabba frågor! 

 

Hej Hamza, vad har du på ditt bord just nu?
- Just nu jobbar jag i ett projekt där vi utreder frågan kring aktiv kapitalförvaltning av svensk infrastruktur och i ett annat projekt där vi utreder barriärer i bostadsmarknaden för nyexaminerade unga svenskar samt konkreta förslag på hur detta kan åtgärdas.  

 

Vad har du studerat inom? 
- Det blev allt det jag tyckte var kul längs studievägen. Kandidatexamen i nationalekonomi och samhällsplanering samt en masterexamen i fastigheter och byggande. Med facit i hand är jag nöjd med de valen.


Sedan blev du nominerad till ”Bästa Examensarbete” priset! Vad skrev du om? Och med vem? 
- Tillsammans med Oscar Paulsson, som idag är min kollega på WSP, tog vi oss an hyresnivåerna på kontorshyresmarknaden med en kvantitativ approach. Vi studerade vilka faktorer som faktiskt har en påverkan på hyresnivåerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med de signifikanta påverkansfaktorerna byggde vi upp prognosmodeller för dessa kontorsmarknader. För mig var det väldigt tacksamt att jobba tillsammans med Oscar då vi kompletterar varandra väldigt bra.

 

Hade du hört talas om priset innan? 
- Ja, det är buzz om det på KTHs korridorer när man närmar sig slutet.

Kände du till Samhällsbyggarna under din studietid? 
- Ja, skulle nog våga tro att nästan alla elever på KTHs Samhällsbyggnadssektion känner till Samhällsbyggarna.

Vad jobbar du med idag? 
- Idag jobbar jag som konsult på WSP Analys & Strategi. I min roll jobbar jag med både makroutmaningar inom samhällsutveckling med bl.a. infrastruktur och bostadsmarknadsfrågor samt lite mer inzoomat inom stads-och fastighetsutveckling.  

Skulle du rekommendera studenter att gå med i Samhällsbyggarna under studietiden? Varför? 
- Det tycker jag. Den största anledningen är att man som student får en bra inblick i sin framtida bransch. 

Sist av allt, vad blev det för pengarna? 
- Vi slog till på stort med en glass på stan, man måste få njuta ibland…

 

 

 

Publicerat: Fredag 25 Maj