John Mellkvist - huvudtalare under #sbdagarna2018

Ska ̈rmavbild 2018-02-23 Kl . 12.29.52

 

Ålderismen – och vägen därifrån

 

John belyser begreppet ålder ur olika perpektiv– arbetsliv, samhällsliv, populärkultur, reklam, media, generationsaspekter – samt inte minst framtiden! Hur kan åldersdiskriminering överhuvudtaget finnas när vi blir äldre, friskare, mer upplysta och om något behöver se positivt på åldrande? Hur ser diskrimineringen ut och vilka drabbas? Hur förändrar vi hela bilden av ålder så att den stämmer bättre med verkligheten och får oss att uppskatta varandra mer? På Samhällsbyggardagarna gör John ett svep över sina tankegångar om detta, som på kort tid fått stort genomslag i både media och sociala medier.

 

John Mellkvist är framtidsstrateg och PR-konsult på Mindmakers PR, med en lång bakgrund på flera ledande företag i kommunikationsbranschen. John har fått stor uppmärksamhet för sitt arbete med att minska ålderism och åldersdiskriminering på arbetsmarknaden och har medverkat i SVT:s och TV4:s morgonsoffor, samt ett flertal
SR-radioprogram och poddar. John kommerberätta hur han på kort tid lyckats skapa ett nytt intresse för åldersfrågan och flytta upp den på dagordningen i samhällsdebatten.

 

 

Publicerat: Onsdag 21 Februari