Virtuellt vernissage av utställningen Kiruna Forever

Måndag 1 Juni kl 12:00

 

Region: Digitalt

Plats: Dezeen

 

X 1000w -1. Henning Larsen _Kiruna City Hall _30_45cm _tryck _adobe RGB_foto Peter Rosen _Lappland Media (1)

 

Den 2 juni återöppnar ArkDes och inviger stora vårutställningen Kiruna Forever, som undersöker den pågående flytten genom att visa över hundra verk av arkitekter, stadsplanerare och konstnärer. Utställningen innehåller bland annat specialtagna fotografier av Iwan Baan, en av världens främsta arkitekturfotografer och en 1:1-rekonstruktion av det nyligen nedmonterade stadshuset. Pressvisning 27 maj. Virtuellt vernissage där utställningen kan upplevas i 360 grader.

 

I Kiruna  pågår just nu en av de största stadsomvandlingarna i modern tid. Stadskärnan flyttas tre kilometer åt nordost på grund av utbyggnaden av den järnmalmsgruva som Kiruna är uppbyggt kring. En tredjedel av befolkningen måste flytta från sina hem, hela kvarter och kända byggnader rivs eller flyttas och en ny stad tar form. Men hur flyttar man en hel stad?

 

 

Virtuellt vernissage
På denna virtuella vernissage, som sänds direkt från ArkDes i Stockholm i samarbete med Dezeen Design Festival, kommer vi att undersöka hur man egentligen gör för att flytta en hel stad tillsammans med några utvalda konstnärer.

Var: https://www.dezeen.com/vdf/
🕔 När: 1 juni kl.12.00
🎧 Språk: engelska och svenska. En textad version på svenska kommer att finnas tillgänglig från och med 5 juni via www.arkdes.se

 

Utställningen Kiruna Forever visas den 2 juni 2020 - 7 februari 2021. Fri entré

Läs mer