Samhällsbyggarnas Ledarskapsprogram Ung Ledare 2017/2018 22 januari Träff 5

Torsdag 22 Februari kl 13:00

 

Region: Sverige

Plats: Stockholm

 

flicka

 

Programmet syftar till att skapa ett kunskapsutbyte och ett utökat nätverk mellan personer i ledande positioner, experter samt ledande chefer i samhällsbyggnadssektorn. Genom kunskapsutbyte och ett brett nätverk kan Samhällsbyggarna bidra till framtidens hållbara samhälle.

 

Allmänt om programmet:

 

 • Programmet pågår under hösten 2017 – våren 2018 och består av 6 träffar.
 • Programmets samtliga träffar hålls i centrala Stockholm, på torsdagar, en gång i månaden med start i september, slut i mars. December undantaget.
 • Programmet är utformat som ”Lärande av varandra”, dvs. deltagarna diskuterar utmaningar, problem, möjligheter och liknande inom gruppen.
 • Föreläsningarna hålls dels av ledande chefer inom sektorn som delger sina egna erfarenheter i ämnena och dels av externa experter. Föreläsningarna varierar från att vara inspirerande till mer hands-on.
 • Varje träff innehåller övningar och mingel för att deltagarna ska lära känna varandra.

 

Ledande chefer inom branschen kommer bland annat tala om:

 • Hållbarhet
 • Ansvarsfulla affärer
 • Karriärutveckling
 • Ledarskap
 • Styrelsearbete
 • Kommunikation 

 

Inför varje sammankomst:

Kommer deltagarna att få information om förberedelse samt hemuppgift och förslag på läsning.

 

Sociala medier:

Vi har en facebookgrupp och en linkedingrupp, där vi även lägger upp all information som vi skickar till er. Där kan ni alltid gå in och se det senaste men även ha kontakt med varandra. Sök gruppen: Ung Ledare 2017/2018

 

Affärer och Ledarskap – 28 september

 

Hållbara affärer- 26 oktober

 

Kommunikation & Retorik för att övertyga -30 november

 

Ledarskapsstilar & styrelsearbete- 25 januari

 

Ekonomi för chefer & rekrytering– 22 februari

Skaffa superstruktur- få mer tid över -22 mars

 

Tid:

Vi kommer att ses på torsdagar kl 13-17 med en början den 28 september.

 1. Torsdag 28 september
 2. Torsdag 26 oktober      
 3. Torsdag 30 november 
 4. Torsdag 25 januari 
 5. Torsdag 22 februari 
 6. Torsdag 22 mars inklusive avslutningsmiddag kl 18-21 

Plats:

Centrala Stockholm

 

Litteratur:

Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar! av David Stiernholm

Omgiven av idioter av Thomas Eriksson

Ekonomi för chefer av Mikael Carlson och Jonas Bernhardsson

 

Ingår i kursen och delas ut på plats.

  

För att bli antagen till programmet för unga ledare vill vi att du:

med dina erfarenheter och din personlighet, kan bidra till gruppen på ett bra sätt. Därför önskar vi att du som är chef/ledare idag eller har ambitionen av att vara chef/ledare i framtiden söker till programmet.

 

Målgruppen för programmet är personer som är mer i början av sitt ledarskap. Förra perioden så bestod gruppen av personer som vill utvecklas mot en ledarroll till personer som redan haft personalansvar under några år. Även personer som haft ett arbetsledande ansvar men utan det formella personalansvaret deltog.
Ålder är inte ett urvalskriterium. 
____________________________________________________________________________

Kommentarer från tidigare deltagare

Johan Graf
Johan Graf, gruppchef region mitt/öst Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling på Nai Svefa, går ledarskapsprogrammet Ung Ledare 2016 / 2017

"Jag är jättenöjd med programmet! Det är väldigt hög kvalitet på föreläsarna och de är väldigt inspirerande.  Kanonbra med exempel på olika situationer som man kan råka ut för som ledare. Det är också intressant att få en inblick i hur branschkollegor ser på vissa frågor, dvs från ett annat perspektiv än det som jag har. För mig som är ny som chef har jag fått många bra tips."

 

Mathias Berglin

 

Mathias Berglin, projektledare Fastighetsutveckling, Botkyrkabyggen går ledarskapsprogrammet Ung Ledare 2016 / 2017

 

"Programmet ger en bra bredd för det fortsatta arbetslivet och ledarskapsfrågor, oavsett om du har arbetat ett tag och redan är ledare inom din organisation eller om du relativt ny men har som ambition att få en mer ledande roll. Programmet ger ett brett nätverk från hela branschen och möjlighet till personlig utveckling inom ledarskap."

 

Erik Löfberg

Erik Löfberg, affärsområdeschef på Profi Fastigheter, gick ledarskapsprogrammet Ung Ledare 2014 / 2015

 

”Programmet har gett mig en bra personlig utveckling med ny inspiration och kunskap inom såväl ledarskap som affärsmannaskap. En bra mix av branschfolk inom samhällsbyggnad vilket har breddat mitt nätverk. ”

__________________________________________________________________________

Ansökan ska innehålla:

CV och personligt brev (max en A4) som besvarar frågan: Varför vill du gå programmet (utmaningar du står inför, förväntningar på programmet)? Ge gärna också ett exempel på en arbetssituation där du hade behövt insikter som programmet kan ge.

 

Ansök här! 

Besked på ansökas lämnas inom 1 vecka. 

 

Kostnad:

Kostnaden för programmet är 19 000 kr exklusive moms. För dig som är medlem i Samhällsbyggarna är kostnaden 16 000 kr exklusive moms. Kostnaden faktureras direkt efter besked om antagning till ledarskapsprogrammet. Litteratur samt avslutningsmiddag och diplom ingår.

 

Passa på att bli medlem här!

 

Frågor:

För frågor kring programmet är du välkommen att kontakta Ebba von Schwerin, ebba@pmsearch.se, som kommer att leda programmet. Carl Kristoffersson, ansvarig för sektionen Young Professionals på Samhällsbyggarna, carl.kristoffersson@afconsult.com, Ina Wickström, utbildningsansvarig på Samhällsbyggarna ina.wickstrom@samhallsbyggarna.org eller Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna, sara.haasmark@samhallsbyggarna.org.

 

Ämnena kan komma att byta datum, talare kan tillkomma och ändras. Detaljerad information kommer inför varje tillfälle. Anmälan är bindande vid ansökan till programmet. Platsen kan överlåtas.